Veganské Langoše

Mysleli jste si, že už si langoše nikdy nedáte, když se stanete vegany? Nezoufejte, i v rostlinné variantě to jde! A přitom je to tak jednoduché. Vyzkoušejte je a pak se pochlubte v komentářích, jak se povedly vám!

recpety_langose

 

Ingredience:

  • 250g hladké mouky
  • 200ml rostlinného mléka
  • 20g droždí
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 stroužek česneku
  • veganský sýr

 

Postup:

1. Nejdůležitější na tomto receptu je nepokazit kvásek. K tomu můžeme použít čerstvé droždí nebo i sušené v pytlíku. V obojím případě droždí dáme do vlažného mléka společně s cukrem a necháme vzejít kvásek.

2. V míse pak promícháme pečlivě mouku a sůl a postupně přidáváme vzniklý kvásek, přičemž se snažíme sypké složky pořádně zapracovat s tekutými, aby vzniklo hladké těsto.

3. Těsto pak necháme kynout pod utěrkou na nějakém teplém místě alespoň půl hodiny.

4. Vzniklé těsto by mělo být tvárné a nemělo by se trhat. To poznáme, když si oddělíme lžíci malé bochánky (toto těsto je zhruba na 8 menších kusů) a následně se je snažíme vytvarovat do ne příliš tlusté ani příliš tenké placky.

5. Placky pak osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova a hned po smažení a lehkém odkapání od oleje je potřeme rozdrceným česnekem. Pokud nejste zrovna česnekoví, udělejte si je s čímkoliv jiným, co vám chutná.

6. Podáváme potřené kečupem a posypané sýrem.

 

Dobrou chuť!

 

Inspirace: http://www.acotedajis.cz/domaci-langose

Autor textu i fotek: Tereza Maurerová (@Sicmoid)

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.