Zpět do obchodu

Registrace

Veganská Svíčková bez "svíček"

V naší nabídce v bufetu máme většinou vietnamskou kuchyň, tak co vyzkoušet něco vysloveně českého? Svíčková patří rozhodně mezi klasiku a byť název tohoto jídla je hlavně o mase, velkou zásluhu dobré a té výjimečné chuti má i spojení kořenové zeleniny se smetanou. Pro milovníky této dobroty je tu právě tento recept na její veganskou verzi!

svickova (2)

 

Ingredience:

  • kokosové mléko 400ml
  • 5 mrkví
  • 1/2 celeru
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček celého koření
  • 10 kuliček pepře celého
  • 5 hřebíčků
  • sojové maso
  • zeleninový bujón
  • sůl

 

Postup:

1) Připravíme si hlubokou nádobu, kterou lze dát do trouby. Je možné i jen vařit v hrnci, pečená kořeněná zelenina je ale voňavější a lahodnější.

2) Oškrábeme si mrkev, celer i petržel a nakrájíme na menší kousky společně i s cibulí. Dáme do nádoby a podlijeme vodou. Přidáme veškeré koření, bujón a sůl.

3) Společně k zelenině přidáme i plátky sojového masa. Nemusíme se bát, že se neponoří a neuvaří se dostatečně z obou stran. Naopak, vzniklý vývar vsáknou kousky po celé ploše a pečením v troubě se na povrchu vytvoří příjemná křupavá krustička.

4) Takto dáme do trouby na 200°C a zhruba na 30 minut. Pro jistotu můžeme vyzkoušet, zda je zelenina pořádně upečená do měkka.

5) Po vyndání z trouby vyndáme ze směsi všechno koření i sojové kousky, které si necháme zvlášť. Zeleninu pak přesuneme do hrnce a tam ji rozmixujeme s přidáním kokosového mléka dohladka.

6) Podává s kynutými knedlíky, brusinkami a případně s plátkem citronu a rostlinnou smetanou.

 

Tak ať vám chutná!

Autor textu i fotek: Tereza Maurerová (@Sicmoid)

 

Zpět do obchodu



Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení