Proteinové zázvorovo-perníčkové sušenky

Náš protein s Madagaskarskou vanilkou se perfektně hodí k perníkovému koření, tento recept je tak ideální dobrotou v zimním období a o svátcích!

Ingredience:

2 hrnky špaldové mouky

1 odměrka proteinu Madagaskarská vanilka PERFORM VIVO Life

2 lžičky mletého zázvoru

2 lžičky skořice

1/2 lžičky muškátového prášku

1/2 lžičky mletého hřebíčku

1/2 lžičky soli

1/2 lžičky jedlé sody

1/2 hrnku javorového sirupu

1/2 hrnku arašídového másla

1/2 hrnku jablečného pyré

 

Postup:

  1. V míse jemně promíchejte mouku, proteinový prášek, koření, sodu a nechte chvíli odpočinout. V další misce dobře smíchejte javorový sirup, arašídové máslo a jablečné pyré
  2. Pomalu přimíchejte mokré přísady do suchých a vše dobře zpracujte dohromady, dokud se nezačne tvořit těsto. Těsto vyklopte na pečicí papír a vyválejte těsto zhruba půl centimetru silné
  3. Z těsta vykrojte kolečka do tvaru sušenky položte vyložte na plech na pečicí papír alespoň centimetr od sebe. palec od sebe na plech na pečení vyloženém pergamenovým papírem. Plech můžete dát také na pár minut také do mrazáku, aby se těsto trochu zpevnilo, pokud to bude potřeba
  4. Dejte plech do předehřáté trouby a pečte při teplotě 160 ° C po dobu 10-12 minut. Sušenky by měly být zlatavé a pevné na dotek na krajích, ale uprostřed měkké. Před servírováním nechte několik minut vychladnout.

 

 Autor: Philip Zecevic

https://www.vivolife.co.uk/blogs/recipes/gingerbread-protein-cookies

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.