Zpět do obchodu

Registrace

Na paprice

Tento recept je pro ty, kteří měli rádi kuřecí na paprice a hledají nějakou dobrou alternativu i v rostlinné verzi. Ale je i pro všechny ostatní, co rádi zkouší něco nového nebo jim jednoduše chutnají paprikové smetanové omáčky. Ano, uhodli jste správně, jedná se o sojové nudličky na paprice. A pozor, pokud zrovna sóju nemusíte nebo nemůžete, na konci je tip, jak si tento recept udělat i bez ní!

recept_napaprice

 

Ingredience:

  • sojové kousky
  • kokosové mléko
  • těstoviny
  • mletá sladká paprika
  • rýžová mouka
  • cibule
  • koření
  • olej

 

Postup:

1) Dáme si vařit těstoviny případně rýži. K tomuto jídlu se hodí obojí, takže je zcela na nás, na co zrovna máme chuť nebo co máme doma.

2) Do druhého kastrůlku si dáme sojové kousky a vaříme je zhruba 15 minut v okořeněné vodě. Můžeme přidat BBQ omáčku nebo koření, co se obyčejně dává na kuřecí maso. Ve většině není nic živočišného, takže ho klidně můžeme použít.

3) Když jsou sojové kousky uvařené (nejlepší jsou nudličky nebo použít plátky a ty pak na nudličky nakrájet), rozpálíme si v hrnci kapku oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibulku. V momentu, co je dozlatava, přidáme sojové nudličky a mletou papriku. Společně necháme lehce osmahnout, ale jen krátce, aby nám paprika nezhořkla.

4) Poté přidáme trochu vody a necháme chvilku vařit. Nakonec totiž přidáme kokosové mléko. Můžeme použit i jiné rostlinné alternativy smetany.

5) Pečlivě promícháme a pokud se nám vzniklá omáčka bude zdát moc řídká nebo ji jednoduše budeme chtít hutnější, zahustíme rýžovou moukou. Nakonec stačí dochutit solí. Pak už zbývá jen připravit talíř a servírovat!

 

Tip na závěr: Pokud moc neholdujete sóje nebo se jí snažíte vyhýbat, lze místo sojových nudliček použít hlívu ústřičnou nebo případně cizrnu. Obojí poslouží úplně stejně a bude to i stejně lahodné.

 

Tak dobrou chuť!

 

Autor článku i fotografií: Tereza Maurerová (@Sicmoid)

Zpět do obchodu