Míchaná tofíčka

Aneb, když si chceme udělat k snídani něco na způsob vajíček! Ne každému tahle chuť chybí a kdekdo se bez toho obejde, ale pokud patříte mezi ty, co chuť vajíček vyhledávají nebo rádi experimentujete, zkuste tento recept. Je jednoduchý a přitom je to skvělá a hlavně výživná snídaně. Navíc černou sůl, která je hlavní složkou tohoto pokrmu (kromě tofu samozřejmě) a má v sobě spoustu skvělých látek a minerálů, najdete i na našich pobočkách s prodejnami, kde si ji můžete zakoupit.

 

míchaná tofíčka

 

Ingredience:

  • 1 balíček tofu
  • 1 špetka černé soli
  • 1 lžička oleje
  • 1/4 cibule
  • koření dle chuti

 

Postup:


1) Rozehřejeme si pánvi s olejem.

 

2) Nakrájíme si cibuli na jemno a přidáme do rozpáleného oleje. Množství cibule je na každém z nás, co nám chutná a kolik chceme. Jarní nebo šalotka dodá tofu jemnost a nepřebije jeho chuť.

 

3) Chvilku po cibuli přidáme rozdrcené tofu na malé kousky. Můžeme použít při drcení prsty nebo nakrájet na malé kousky. Vhodnější je vybírat tofu natural nebo bylinkové, s mořskou řasou nebo medvědím česnekem.

 

4) Přidáme černou sůl, stačí opravdu málo, a dobře promícháme.

 

5) Za stálého míchání čekáme, dokud není tofu dozlatova. Můžeme přidat různé koření na dochucení. Například jakékoliv zelené bylinky, špenát, rukolu nebo kurkumu na dodání typické žluté barvy.

 

6) Podáváme na talíři společně s máslem namazaným krajícem chleba či jen tak.

 

Dobrou chuť!

 

Autor článku i fotografie: Tereza Maurerová (@sicmoid)