Kořeněné RAW čokoládové lanýže

Máte někdy ty dny, kdy prostě musíte mít čokoládu za každou cenu?

Máme to stejně. Jsme lidé.

Pokud máte jeden z těchto dnů, kdy netoužíte po ničem jiném než po kousku čokolády, máme pro vás tip jak na kořeněné RAW čokoládové lanýže. Tyto hedvábně hladké kuličky, které se vám hned rozpustí v ústech, jsou perfektní, pokud si zamanete něco více přepychového.

A nejlepší na tom je, že jsou 100% zdravé!

 

Kořeněné RAW čokoládové lanýže (12ks) 

 

Ingredience:

6 medjool datlí

100g mandlového másla

2 lžíce RAW kakaa + něco navíc na obalení

1/2 lžičky skořice

1/4 lžičky muškátového oříšku

1 lžička vanilkového extraktu

1/4 lžičky himalájské soli

2 lžíce kakaových bobů

2 lžíce chia semínek

2 lžíce sušeného kokosu

 

Postup:

1) Dejte datle do mixéru a mixujte dokud z nich nebude hladká pasta. Přidejte mandlové máslo a znovu mixujte. Přidejte 2 lžíce kakaového prášku, koření, vanilkový extrakt, sůl a opět mixujte.

2) Přendejte směs do mísy, přidejte kakaové boby, chia semínka, kokos a promíchejte nejlépe dřevěnou lžící.

3) Ze směsi vytvořte ručně kuličky. Chlaďte v ledničce po dobu jedné hodiny.

4) Před podáním obalte kuličky v kakaovém prášku.

 

Dobrou chuť!

 

Autor: Georgina Young

https://www.vivolife.co.uk/blogs/recipes/spiced-raw-chocolate-truffles