Bramborovo fazolový guláš

Tento lahodný pokrm Vás v těchto chladných dnech zaručeně zahřeje i zasytí, díky tomu, že do guláše přidáme fazole, navíc získáme jídlo bohaté na bílkoviny.

86971839_273787786933624_2526541716194852864_n

Budete potřebovat:

1 plechovku červených fazolí

2 lžíce rostlinného oleje
2 cibule

4 stroužky česneku

1 mrkev

1 červenou papriku

5 brambor

2 lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku

1 lžíce uzené papriky

1 lžíce sladké papriky

sůl a pepř

bylinky – libeček a majoránka

pečivo jako přílohu

Postup:

Ve větším hrnci si rozpálíme olej, na kterém osmažíme do zlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Když je cibule zlatá, přidáme česnek nakrájený na malé kousky. Asi po minutě přidáme zbylou zeleninu – papriku, mrkev a brambory nakrájenou na kostičky a orestujeme. Když zelenina změkne, přidáme koření – uzenou papriku, sladkou papriku, sůl a pepř. Zamícháme a rychle přidáme rajčatový protlak a půllitr vody. Přiklopíme hrnec a vaříme do změknutí zeleniny asi 15 minut, poté přidáme fazole a vaříme dalších 5 minut. Když je zelenina měkká a guláš krásně hustý, dochutíme guláš bylinkami a dosolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť!

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.