Tento lahodný pokrm Vás v těchto chladných dnech zaručeně zahřeje i zasytí, díky tomu, že do guláše přidáme fazole, navíc získáme jídlo bohaté na bílkoviny.
Budete potřebovat:
1 plechovku červených fazolí
2 lžíce rostlinného oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
1 červenou papriku
5 brambor
2 lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku
1 lžíce uzené papriky
1 lžíce sladké papriky
sůl a pepř
bylinky – libeček a majoránka
pečivo jako přílohu
Postup:
Ve větším hrnci si rozpálíme olej, na kterém osmažíme do zlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Když je cibule zlatá, přidáme česnek nakrájený na malé kousky. Asi po minutě přidáme zbylou zeleninu – papriku, mrkev a brambory nakrájenou na kostičky a orestujeme. Když zelenina změkne, přidáme koření – uzenou papriku, sladkou papriku, sůl a pepř. Zamícháme a rychle přidáme rajčatový protlak a půllitr vody. Přiklopíme hrnec a vaříme do změknutí zeleniny asi 15 minut, poté přidáme fazole a vaříme dalších 5 minut. Když je zelenina měkká a guláš krásně hustý, dochutíme guláš bylinkami a dosolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Dobrou chuť!