Zpět do obchodu

Registrace

Bezlepkový kakaový dezert s karamelovým krémem

image001

Budeme potřebovat:

Na korpus:

1 hrnek pohankové mouky

½ hrnku třtinového cukru

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

1 lžíce vinného octa

1/3 hrnku oleje

½ hrnku vody

½ kakaového pudinkového   

prášku

Na krém:

1 karamelový pudinkový prášek

250 ml mandlového mléka

½ plechovky kokosového mléka

2 lžíce cukru

Na ozdobu:

2 banány

datlový sirup

kokos

Postup:

Do mísy si nasypeme mouku, cukr, sodu, prášek do pečiva a pudinkový prášek a vše dobře promícháme. Do hrníčku si nalejeme olej, ocet a vodu a postupně vmícháváme do mísy, až nám vznikne řidší lesklé těsto. Nalejeme do pečícím papírem vystlaného plechu.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme v ní korpus asi dvacet minut. Průběžně kontrolujeme těsto špejlí.

Mezitím co se nám peče korpus si připravíme krém. Z poloviční dávky mléka si připravíme hustý pudink podle návodu. Když je trochu vychladlý, vmícháme kokosové mléko a necháme ztuhnout.

Na vychladlý korpus rozetřeme krém a dozdobíme nakrájenými banány, polejeme datlovým sirupem a posypeme kokosem.

Dobrou chuť!

 

Zpět do obchodu