Ne všechny proteinové prášky jsou vyrobeny stejně.
Klíčem k výběrů správného proteinu je experimentování a porovnávání vašich výsledků – je tu ale několik věcí, nad kterými je vhodné se zamyslet, než si protein zakoupíte.
Jednou z nejdůležitějších věcí, kterou je třeba zvážit, je to, zda byl protein tepelně zpracován. Převážná většina proteinových prášků na trhu je tepelně ošetřena, neboť je to nejúčinnější způsob zpracování. RAW protein nemusí být na druhou stranu tak levný - ale je to určitě ta nejlepší volba pro vaše tělo a celkové zdraví.
Proč si vybrat RAW proteinový prášek?
Aby byl produkt považován jako "RAW" protein, výrobek nemůže být kdykoliv během zpracování vystaven teplotám nad 42 °C / 107F. Udržováním nízkých teplot v celém výrobním procesu se v produktu uchovají všechny cenné živiny a enzymy, které nám umožňují efektivně trávit bílkoviny - což znamená, že váš produkt pracuje přesně tam, kde je to potřeba.
Přestože se tepelně zpracovaný práškový protein může zdát levnější, pokud však absorbujete méně živin, nedostáváte stejnou hodnotu za peníze, jakou byste měli s RAW proteinem.
Například: Lysin a Tryptofan, dvě esenciální aminokyseliny, které jsou denaturovány teplem nad 43 °C, čímž se snižuje jejich účinnost a dostupnost tělu. Lysin a Tryptofan jsou obzvláště těkavé v syrovátkové bílkovině, která je skoro vždy zahřátá nebo pasterizovaná před tím, než se dostane ke spotřebiteli.
Pokud je proteinový prášek RAW, je téměř zaručené, že ingredience budou zdravé a blahodárné. Bílkoviny budou pocházet z potravin bohatých na živiny, jako je konopný protein, hrachový protein, chlorella a spirulina - na rozdíl od problematických a tepelně ošetřených proteinů kterými jsou běžně syrovátkové proteiny a sója.
RAW proteiny jsou snadněji stravitelné, bohatší na živiny a bez sporných složek, které tepelně zpracované proteiny obsahují, jsou to látky jako je aspartam, sukralóza, karboxymethylcelulóza, emulgátory a další umělé látky a ochucovadla. I veganské proteiny často obsahují plnidla jako je maltodextrin.
Buďte opatrní, jedním z nejběžnějších zdrojů veganských bílkovin je sójový protein - je to však zdroj bílkovin, kterému se doporučujeme vyhnout, pokud je to možné. Sója obsahuje goitrogeny a též bylo prokázáno, že má estrogenní účinky na tělo. RAW proteiny, obzvláště ty, které jsou naklíčené, mají vysoký obsah živin, nejsou toxické, a v žádném případě neinterferují s vaší hormonální rovnováhou.
Na co se dívat při výběru bílkovinných suplementů
Pokud vybíráte, který protein si pořídit, vždy si čtěte štítky. Zkontrolujte seznam ingrediencí a ujistěte se, že:
-Neobsahují žádná plnidla ani jiné sporné přísady
-Protein byl zpracován za studena (není zahřát nad 42 ° C)
-Protein by měl pocházet z potravin bohatých na živiny a měl by obsahovat celé spektrum aminokyselin pro efektivní zotavení
-Pokud je protein na bázi obilnin či luštěnin, ujistěte se, že jsou naklíčeny, protože naklíčení zvyšuje biologickou dostupnost a odstraňuje veškeré antimulzní látky, které by mohly být přítomny.
-V ideálním případě se podívejte na produkt, který obsahuje také trávicí enzymy, aby se zlepšila stravitelnost produktu.
Při nákupu vysoce kvalitního RAW proteinového doplňku nakupujete produkt, který je plný živin, snadno se asimiluje a neobsahuje toxické a umělé přísady. Vyberte si moudře a budete mít vysoce výživný produkt, který podporuje aktivní životní styl a pomůže vám dosáhnout vašich výkonnostních cílů.
Autor: Salvatore Notaro
https://www.vivolife.co.uk/blogs/news/why-choose-raw-protein-powder